Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@10:57:13 GMT

مناظره زيباکلام و رامين با عنوان انتخاب دوازدهم

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۲۶۶۳۸

خبرگزاري آريا - مناظره زيباکلام و رامين با عنوان انتخاب دوازدهم مناظره صادق زيباکلام و محمدعلي رامين با عنوان "انتخاب دوازدهم" در دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار شد.

منطقه اصفهان، "صادق زيباکلام" استاد علوم سياسي دانشگاه تهران و "محمدعلي رامين" معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت دهم و فعال سياسي اصولگرا، عصر شنبه(دوم ارديبهشت) در مناظره‌اي تحت عنوان انتخاب دوازدهم که به همت انجمن اسلامي دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار شد، شرکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتداي اين مناظره، صادق زيباکلام استاد علوم سياسي دانشگاه تهران گفت: همواره در انتخابات رياست جمهوري عادت کرده‌ايم که به ما بگويند اين دوره سرنوشت‌ساز است و حتما شرکت کنيد. چهار سال قبل هم مسئولان مي‌گفتند اين انتخابات سرنوشت‌ساز است و در آن شرکت کنيد. نمي دانم چرا اين قدر ما اصرار داريم بگوييم انتخابات يک رفراندوم براي تائيد نظام است يا نظام با انتخابات تقويت مي‌شود.
وي افزود: در دنيا اگر مردم از حکومت‌شان راضي باشند در انتخابات شرکت مي‌کنند. اما در ايران اين‌گونه جا افتاده است که اگر مردم شرکت کنند به اين معناست که نظام را قبول دارند.
زيباکلام تصريح کرد: بهتر است کمي هم در خصوص صلاحيت‌ها که شوراي نگهبان تائيد يا رد کرد صحبت کنيم. دو روز قبل معلوم شد که احمدي‌نژاد رد صلاحيت شده است. بنده از تير 1384 که احمدي‌نژاد در انتخابات پيروز شد و تا روزي که ايشان سر کار بودند اگر آمار گرفته شود، نفر اول هستم که بيشترين انتقادات را نسبت به او انجام داده‌ام. هم اکنون هم منتقد سياست‌هاي احمدي‌نژاد هستم اما فکر کنم احمدي‌نژاد اين حق را داشت که به عنوان شهروند جمهوري اسلامي در انتخابات شرکت کند. اگر اين حق چه از ايشان يا از کس ديگري سلب شود اين مغاير دمکراسي و مردم‌سالاري است.
استاد علوم سياسي دانشگاه تهران در همين خصوص افزود: اگر دمکراسي را هر طوري تعريف کنيم جزء اصول دمکراسي اين است که مردم حرف آخر را بزنند. اما اگر اين حق نقض شود ديگر به آن نظام نمي‌توان دمکرات يا مردم‌سالار گفت.
زيباکلام گفت: اين که برخي مسئولان ما هي مرتب مي‌گويند در کشورهاي ديگر هم نهادي مانند شوراي نگهبان وجود دارد يک مغلطه بزرگ است. اين مردم هستند که شوراي نگهبان نهايي هستند. براي مثال آقاي غرضي چهار سال پيش توسط شوراي نگهبان تائيد صلاحيت شد و هم اکنون رد صلاحيت مي‌شود. مگر در اين چهار سال ايشان مواد مخدر جابه‌جا کرده است که حالا رد صلاحيت مي‌شود.
در ادامه اين مناظره محمدعلي رامين نيز گفت: بنده براي سوت و کف دانشجويان صحبت نمي‌کنم. بلکه احساس مي کنم يک وظيفه‌اي دارم و چون قانون را مي شناسم و در عين حال مسائل بين‌المللي را ديده ام امروز به اين جا آمده‌ام تا براي شما صحبت کنم. قبل از هر چيز بايد بگويم در اکثر کشورهاي دنيا با هر نوع سبک دمکراسي اين گونه نيست که هر کسي راحت بتواند وارد حکومت بشود.
وي افزود: ولي کلا بحث بنده در حول يک سرنوشت ملي است. اين جا بحث قرمزته يا آبيته نيست. مي‌خواهيم سرنوشت کشور خودمان را تعيين کنيم و اين انتخابات به همه ارتباط دارد. بنابراين يک رئيس جمهور مي‌تواند افراد تنبل و خسته را برگزيند تا اين آدم‌هاي نفس‌افتاده که ديگر انرژي ندارند، بيايند مقام‌هاي کشور را اشغال کنند و هر کاري خواستند بکنند. بايد نکاتي را به شما جوانان بگوييم که ده سال بعد روي نگاه کردن به صورت شما را داشته باشيم.
معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت دهم افزود: اين که نمي‌شود هر کسي با هر مسخره‌بازي بتواند رئيس جمهور شود. بنابراين روي پست رياست جمهوري نبايد به محل سيرک و دلقک‌بازي يک عده تبديل شود. ما اجازه نداريم با سرنوشت ملي خود بازي کنيم.
رامين با بيان اين‌که بنده هرگز از اشتباهات احمدي‌نژاد حمايت نکرده‌ام، گفت : هم اکنون هم از ايشان انتقاد دارم و نسبت به برخي از کارهاي احمدي‌نژاد اعتراض مي کنم. اما يک چيز را بايد بدانيد که احمدي نژاد صادقانه به ملت خدمت کرد و قصدش فريب ملت نبود. فقط برخي کارها را درست انجام نداد.
وي گفت : بنده چهار سال اول دوره رياست جمهوري احمدي‌نژاد از او حمايت کردم. اما در دو سال آخر رياست جمهوري او، با ايشان مخالفت کردم.
در ادامه زيباکلام گفت: اصل بحث ما در حقيقت انتخابات پيش روست. اين‌که ما بگوييم يک عده ثبت‌نام کردند و مي‌خواهند مسخره بازي در بياورند و به اين بهانه شوراي نگهبان برخي افراد داراي صلاحيت را هم رد صلاحيت کند و بعد هم هيچ توضيحي ندهد، اصلا قابل قبول نيست.
وي افزود: قانون مي‌گويد هر کانديداي رئيس جمهوري صلاحيت‌اش بايد از سوي چهار مرجع تائيد شود. وقتي اين چهار مرجع تائيد کردند ديگر شوراي نگهبان نبايد به تنهايي تصميم بگيرد و سليقه‌اي عمل کند.
استاد علوم سياسي دانشگاه تهران با بيان اين‌که محل نزاع اصلي در انتخابات رياست جمهوري ميان حجت‌الاسلام رئيسي و حسن روحاني خواهد بود، گفت: بنده بعيد مي‌دانم که قاليباف تا آخر بماند و به نفع رئيسي کنار نرود.
وي گفت : اما موضوع اصلي که بيشتر بر روي آن مانور خواهند داد، بحث اقتصاد است. اصولگرايان مي‌گويند دولت فعلي در زمينه اقتصاد ناموفق بوده است و دولت فعلي هم مي‌گويد تورم را تک رقمي کرده‌ام و رشد اقتصادي را بالاي 5 درصد رسانده‌ام. اما طرف مقابل خواهد گفت ما تا هشت ميليون بيکار داريم و رکود اقتصادي همچنان در سر جايش است. البته اصولگرايان در برجام هم مي‌خواهند به دولت حملاتي را انجام دهند اما آمدن دونالد ترامپ تمام کاسه کوزه‌هاي اصولگرايان را به هم ريخت. چرا که اصولگرايان متوجه شده‌اند اگر باز هم بخواهند به برجام حمله کنند فرقي با ترامپ ندارند که به برجام مرتب حمله مي‌کند.
استاد علوم سياسي دانشگاه تهران گفت: اگر خواسته باشيم يک داوري منصفانه‌اي از مقوله اقتصاد کرده باشيم بايد ببينيم چه نمره‌اي را مي توانيم به دولت بدهيم. هم اکنون مخالفان حسن روحاني مشغول دادن شعار و کلي‌گويي هستند. ابراهيم رئيسي مي‌گويد ما مي خواهيم کرامت مردم را به آن‌ها برگردانيم. اين صحبت‌ها زيباست. اما هيچ برنامه‌اي براي اجراي آن ندارند. يک کلام هم نمي‌گويند که روحاني چه کاري بايد مي‌کرد که هم اکنون نکرده است.
وي افزود: اگر کل اقتصاد ايران را بين صفر تا صد در نظر بگيريم بايد ببينيم چند درصد از اين صفر تا صد زير نظر دولت و قوه مجريه است. بنابراين فرقي نمي‌کند چه کسي رئيس جمهور باشد اما حال بايد ديد چند درصدش هم خارج از نظر قوه مجريه است.
زيباکلام تصريح کرد: فعاليت‌هاي اقتصادي برخي نهادهاي نظامي، آستان قدس، بنياد شهيد و بنياد مستضعفان کاملا خارج از نظر قوه مجريه است. کدام يک از اين نهادها به قوه مجريه پاسخگو هستند يا کدام يک از آنها به مجلس پاسخ مي‌دهند. يک ريال هم بنياد شهيد يا ديگر سازمان‌هايي که نام برديم ماليات هم نمي‌دهند و بعد مي‌گويند، آقاي روحاني 7 ميليون بيکار داريم.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه تهران افزود: هم اکنون حدس زده مي‌شود بين 5 تا 7 ميليون بيکار داريم. حال فرض کنيم 5 ميليون بيکار داريم. سئوال من از رئيسي و قاليباف اين است که شما براي اين 5 ميليون چه برنامه‌اي داريد؟ بدون شک براي هر شغل که براي يک نفر مي‌خواهد ايجاد شود، به 300 ميليون تومان هزينه نياز است حال شما فرض کنيد که صد ميليون تومان نياز است. اگر اين صد ميليون تومان را ضرب‌در آن 5 ميليون نفر بيکار کنيم به 500 هزار ميليارد تومان بودجه يا سرمايه نياز است. بنابراين آقاي رئيسي و آقاي قاليباف! اين بازي‌ها را کنار بگذاريد و بگوييد اين پول را از کجا مي‌خواهيد بياوريد و از چه جايي مي‌خواهيد تامين کنيد.
در ادامه اين مناظره محمدعلي رامين گفت: اين آمار و ارقام با اختلاف‌هاي 100 درصدي در کانال هاي تلگرامي موجود است و من کاري به اين آمار و ارقام ندارم. بحثم را از دو منظر عرض مي کنم. ما انقلابمان عنوان‌اش اسلامي است و روحانيت ما متولي دين ماست و اگر روحانيت برخلاف دين عمل کند اولين ثمره‌اش دين‌گريزي در جامعه مي شود. اين درست نيست که راي مخاطب را بگيرند و هر وعده‌اي را بدهند و بعد بگويند ما کي اين سخنان را گفته‌ايم. مگر بي‌عقل هستيم که اين حرفها را بزنيم. حاضرند عقل خودشان را زير سئوال ببرند ولي حاضر نيستند يک ذره صداقت داشته باشند و بگويند که حداقل در آن زمان ما اشتباه کرديم که آن وعده‌ها را داديم. به هر حال اين شيوه از کسي که لباس روحانيت به تن دارد انتظار نمي‌رود.
وي افزود: حسن روحاني کارنامه‌اي سياه را از اهانت به منتقدين را در کارنامه خود دارد. روحاني آمد و ثمره علمي دانشگاهيان و دانشمندان هسته‌اي را دو دستي به دشمنان ملت ايران تقديم کرد و اسرار را براي دشمنان فاش کرد. اين اصلا با اصالت روحانيت در تضاد است.
مشاور مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت دهم، با بيان اين‌که روحانيت يک هويت انساني و عدالت گرايانه داشته است، مدعي شد: اين روحانيت کنوني که ايشان دارد نمايندگي مي‌کند، سرمايه بزرگ تاريخي ما را تهديد مي‌کند. دغدغه من در خصوص حسن فريدون يا همان حسن روحاني عنوان روحانيت ايشان است. چرا که وقتي ما جوان بوديم روحانيت براي ما مقدس بود ولي اين شخص آن‌گونه نبوده است.
رامين تصريح کرد: در مورد انتخاباتي که پيش رو داريم دو جناح در برابر هم صف‌آرايي کردند. اگر قرار باشد دو شخصيت ملبس به لباس روحانيت مانند هم رفتار کنند و با جلب آراء به هر شيوه غلط بخواهند وارد انتخابات شوند بنده اين را بزرگتر از خيانت‌هايي مي‌دانم که به کشور شده است. فکر کنم در مناظره هايي که نامزدهاي انتخاباتي انجام خواهند داد بسياري از چيزها روشن مي‌شود.
وي افزود: زيباکلام پيشاپيش برخي از کانديداها را دارد محاکمه مي‌کند. بنده فعلا از شخصي دفاع نمي کنم. اما شاکله فکري حسن روحاني در اين چهار سال براي همه ما آشکار شده است. فارغ از حمايت هاي چپ و راست که بنده به هيچ کدام وابسته نيستم، چرا که نه چپ بنده را قبول دارد و نه راست؛ اما مواضع برخي افراد به من نزديک‌تر است و آن چيزي که مورد قضاوت بنده است عملکرد و مواضع افراد است و آن مسئوليت هايي که بر عهده حسن روحاني است و کارهايي که بايد انجام مي داد اما نداد.
معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت دهم افزود: آن چيزي که فعلا مشکل اصلي است، مشکل مديريتي است. اين مشکل براساس عدم شناخت و عدم آمادگي فکري و ذهني و نداشتن نيروي انساني به وجود مي آيد. اگر کسي پيدا شود که تمام سياست‌گذاري‌ها را رصد کرده باشد و يک فرد نظارت‌گر خوبي در دوران مديريتي خود باشد و نقاط ضعف را به خوبي بشناسد و تخلفات را شناسايي کرده باشد و مورد احترام عموم نخبگان جامعه قرار داشته باشد تا حدودي مي تواند مشکلات کشور را حل کند.
در ادامه صادق زيباکلام اظهار کرد: پس براي اشتغال به عدد 500 هزار ميليارد تومان رسيديم. بودجه سال 95، به ميزان 980 هزار ميليارد تومان است که 700 هزار ميليارد تومان آن مي‌رود به سمت بانکها و دستگاه هاي دولتي، اما دولت ايران فارغ از اين‌که چه کسي رئيس جمهور شود داراي مشکل بوروکراتيک‌ترين دولت دنيا است.
وي در همين خصوص افزود: دولت جمهوري اسلامي هم اکنون 5/8 ميليون نفر حقوق بگير دارد. يعني در سال 95 از آن بودجه 980 هزار ميليارد توماني 120 هزار ميليارد تومان آن براي حقوق کارمندان هزينه مي‌شود.
استاد علوم سياسي دانشگاه تهران افزود: دادن يارانه در دولت دهم يکي از اشتباه‌ترين کارهايي بود که انجام شد. اين يارانه با انگيزه‌هاي پوپوليستي به مردم داده شد چرا که در هيچ کشوري به صورت فله‌اي يارانه به مردم داده نمي‌شود.
زيباکلام گفت: دولت ايران يکي از مقروض ترين دولت هاي دنيا است چرا که 700 هزار ميليارد تومان بدهي دارد. بنابراين، اين اصولگرايان هزينه براي اشتغال را از کجا مي‌خواهند بياورند؟! اما اگر نگاهي به هند، برزيل و ترکيه بکنيم بايد ببينيم اين کشورها از کجا به کجا رسيده‌اند. ترکيه تا دو سال پيش صادراتش 150 ميليارد دلار بود. کشوري که نفت و گاز هم ندارد. پس اين‌ها چگونه توانستند به اين موفقيت برسند؟ اين کشورها در سه دهه گذشته جهش اقتصادي قابل ملاحظه کرده‌اند و ديگر نمي توان به آنها کشورهاي در حال توسعه گفت. براي مثال امروز کره جنوبي که روزي در صنعت اتومبيل ده سال از ايران عقب‌تر بود،‌ فقط 100 ميليارد دلار لوازم يدکي ماشين به آمريکاي شمالي صادر مي‌کند. اين در حالي است که صادرات نفتي ما حداکثر پنجاه ميليارد دلار مي‌شود.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه تهران افزود: اين‌ها مشکلات بنيادي اقتصاد ما است. اعتقاد دارم دولتي بودن اقتصاد يکي ديگر از مشکلات کشور است. براي مثال همين ذوب آهن اصفهان که دولتي است سالانه 100 ميليارد تومان ضرر مي‌دهد که پول اين ضررها را مردم مي‌دهند نه مسئولان کشور.
وي با بيان اين‌که اقتصاد ايران جزء فاسدترين اقتصادهاي دنيا است، گفت: اقتصادهاي دولتي نمونه‌هاي زيادي در دنيا داشته است. مانند شوروي سابق، کره شمالي، رژيم صدام حسين، موزامبيک و حال جمهوري اسلامي ايران که مانند آنها اقتصاد دولتي دارد.
در ادامه اين مناظره محمدعلي رامين گفت: کسي که رئيس جمهور مي شود نبايد فرهنگ ما را نابود کند. وقتي رئيس جمهوري به هيچ تعهدي پايبند نيست، جوان ما هم هيچ تعهدي را نمي‌پذيرد. براي مثال اگر شما شرکتي را تاسيس کرديد و ساختاري را ايجاد کرديد اما کليت ساختار را خواستيد به هم بزنيد، ديگر چيزي سر جايش باقي نمي‌ماند.
وي افزود: بنابراين اگر قانون گريزي را بخواهيم بر نظام تحميل کنيم و قصد داشته باشيم انسجام ساختار حاکميت خودمان را مانند کشورهايي که اسم برديم بکنيم، پس بايد به دنبال وحدت و انسجام باشيم، نه آشفته بازار.
وي افزود: اگر بخواهيم قانون‌شکنان را تائيد کنيم و بعد به پيشرفت نکردن کشور خرده بگيريم اين دو با يکديگر جور درنمي‌آيد. اعتقاد دارم محمود احمدي نژاد چهار سال اول خيلي زحمت کشيد ولي در چهار سال بعد ساختارها را به هم ريخت. البته ديگر روساي جمهور ايران مانند خاتمي نيز همين مشکل را داشتند. خاتمي با ارائه لوايح دوقلو مي‌خواست قوه قضائيه را زير نظر خودش بياورد. مرحوم هاشمي رفسنجاني هم اصلا کاري با قانون نداشت. ولي خوشبختانه ساختار نظام ايران به گونه‌اي است که اين اجازه را نمي‌دهد که افراد ساختار را به هم بزنند. پس ما مي توانيم با انتخاب‌هاي خودمان کاري کنيم که کشور عقب‌تر برود يا نرود.
معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت دهم، گفت: پس اگر کسي آمد که قانون‌شناس باشد مي‌تواند بسياري از مشکلات را حل کند. اگر کسي رئيس جمهور شود که فقر اقتصادي را در حال تدريس باشد، بر سيستم بانکي اشراف داشته باشد و در رباخواري نيز اشراف و راه‌حل داشته باشد، مي‌تواند کارهاي زيادي براي کشور انجام دهد.
در ادامه صادق زيباکلام گفت: بنده اگر بخواهم بر عملکرد روحاني نمره دهم، معتقدم که کارنامه حسن روحاني را بايد به سه حوزه تقسيم کنيم. سياست خارجي، اقتصاد و توسعه سياسي اجتماعي. بنده بالاترين نمره به ايشان را در بعد سياست خارجي مي‌دهم، همان‌قدر که ايشان کشور را از چاه هسته‌اي بيرون آوردند مي‌توان به ايشان نمره بالايي داد. مثلا 17 يا 18. اما در اقتصاد به رئيس جمهور نمره‌اي متوسط مي دهم. مثلا 12. دولت حسن روحاني تورم را تک رقمي کرد و قيمت ارز را ثابت نگه داشت. ولي در اشتغال و خارج کردن اقتصاد از رکود نمره بالايي دريافت نمي‌کند.
زيباکلام افزود: در بحث توسعه سياسي و جامعه مدني به حسن روحاني نمره بالايي نمي‌دهم. با ارفاق 9.5 يا 10 به ايشان مي‌دهم. حداقل وضع حقوق بشر در ايران در اين چند سال بدتر نشد. اما در رابطه با موضوع حصر به ايشان نمره صفر مي‌دهم. البته اين را درک مي کنم که رفع حصر از عهده رئيس جمهوري خارج است. اما حداقل اين بود که حسن روحاني مي توانست هر از چند گاهي در رابطه با موضوع حصر صحبت کند و مواضع‌اش را بهتر اعلام کند. بنده در همين جا اعلام مي کنم که حصر؛ غيرقانوني، غير اسلامي و غير انساني است.
در ادامه محمدعلي رامين گفت: بحث بنده مديريت کلان کشور است. کساني که در اين زمينه عقل در سر داشته باشند، الان متوجه اين قضيه شده اند که دولت روحاني يک دولت پير، بي‌انگيزه و بي‌رمق است. چرا که اگر يک روز با وزرا جلسه بگذاريد متوجه خواهيد شد که چه بلايي سر جامعه ما آمده است که با وجود اين همه نيروي جوان باز هم در اين وضعيت قرار داريم. اما دولت قبل با تمام اشتباهات خود با همان نيروهاي باانگيزه خيلي کارها را به پيش برد.
وي افزود: تخلفات بايد پيشگيري شود نه مچ‌گيري. اگر پيشگيري کنند و آشنا به قانون باشند اين اتفاقات نمي‌افتد. اين را بگويم که آقاي روحاني مطلقاً فرد پيگيري نيست. حسن روحاني اين همه شغل و کار را به هدر داد اما شخص رقيب ايشان مدير بحران‌هاست. رقيب حسن روحاني چون ناشناخته است و هيچ وقت کار تبليغاتي نکرده است، کمتر در چشم بوده است. در خلال 34 سال گذشته هر جا يک بحراني به وجود آمده و هر جا نياز به حکمت و قاطعيت بوده است، هميشه سيد ابراهيم رئيسي مشکلات را توانسته حل کند.
در ادامه زيبا کلام گفت: واقعيت نظام جمهوري اسلامي ايران اين است که رئيس جمهور در آن اختيارات زيادي ندارد. پس بايد چه کنيم؟ پس چون قدرت رئيس جمهور نياز نيست بايد اين استدلال را بکنيم که راي دادن هم فايده‌اي ندارد؟! اين يک اشتباه است. اعتقاد دارم در همين درون نظام با همين رويه در حال پيشرفت هستيم. در همين چهار سال دوره دولت يازدهم، آزادي مطبوعات بهتر شده است. شر کميته‌هاي انضباطي در دانشگاه‌ها کمتر شده است. بنابراين فايده راي دادن اين است که در مجلس کنوني ديگر امسال کوچک‌زاده و حميد رسايي نيستند.
وي افزود: بنابراين اگر راي ندهيم کار درستي نيست چرا که قوه مجريه تنها قوه‌ در کشور است که با راي مستقيم مردم تعيين مي‌شود.
در ادامه رامين در پاسخ به سئوال دانشجويي که از او پرسيد، اگر حسن روحاني اسرار هسته‌اي کشور را فاش کرده است، پس چرا تائيد صلاحيت شد؟ گفت: نظام جمهوري اسلامي ايران يک نظام مردم‌سالار است. آقاي روحاني همين امروز رئيس جمهور منتخب مردم است. بنابراين نظام با تائيد صلاحيت او ، اين اختيار را به مردم داده است که در مورد بودن يا نبودن حسن روحاني تصميم‌گيري کنند و در انتخابات همه چيز را مشخص کنند.
در ادامه زيباکلام در پاسخ به سئوال دانشجويي که از او پرسيد شما برجام را چگونه ارزيابي مي‌کنيد، گفت: نکته مهم اين است که در چند دهه گذشته هر سياست کلاني که در اين سال‌ها تنها حکومت در خصوص‌اش تصميم گرفته است عاقبت خوشي نداشته است. براي مثال در هشت سال جنگ تحميلي تنها اين حکومت بود که تصميم مي‌گرفت و مردم نظري نمي‌دادند. در خصوص بحث هسته‌اي هم وقتي از سال 82 که مجاهدين خلق(منافقين) ادعا کردند که ايران دارد کارهايي خلاف قانون در خصوص برنامه هسته‌اي خود مي کند مناقشه هسته‌اي ايران شروع شد و در اين مورد هم هيچ کسي جز حکومت حق نظر دادن نداشت. تا سال 92 که مذاکرات شروع شد و تندروها در سفارت آمريکا(لانه جاسوسي سابق) جمع شدند. بنده دست تندروها را مي‌بوسم چون براي اولين بار در خصوص برنامه هاي هسته‌اي ايران نظري برخلاف نظر حکومت دادند و اين قداست برنامه هسته‌اي را شکستند.
اين استاد علوم سياسي افزود: پس برجام اگر هيچ دستاوردي نداشته باشد همين که جلوي خونريزي‌ها را گرفت و از هدر رفتن سرمايه ها جلوگيري کرد بسيار امر مبارکي بوده است.
در ادامه رامين گفت: روحاني يک روز هم سابقه اجرائي نداشته است. هميشه يک شخصيت امنيتي بوده که با تسلط بر اين حوزه تمام موضع‌گيري‌ها را بلد بوده اما ابراهيم رئيسي در برابر ايشان قرار دارد که مسئوليت‌هاي نظارتي زيادي بر عهده داشته است. در بعد نظارتي همواره رئيسي با مديران مربوطه تعامل داشته و با ريزه‌کاري مديريت آشنا بوده است. وقتي ابراهيم رئيسي به آستان قدس رضوي آمد آنچنان مديريت خوبي از خود نشان داد که به پاکسازي برخي تخلفات پرداخت که انصافاً انتظار نداشتيم اين همه تحول در آستان قدس رخ دهد.
اين فعال سياسي اصولگرا گفت: در مورد حصر، هيچ کسي به اندازه رهبري نظام دغدغه آزادي نيروهاي نخبه کشور را ندارد. اما اگر آشوبي اتفاق افتاد و کساني همراهي بيگانگان را کردند بايد برخي محصور شوند. اما اگر اين محصور شدگان به اشتباه خود اعتراف کنند نظام رافت نشان مي‌دهد.
در ادامه زيباکلام با بيان اين‌که نگاه بنده يک نگاه کلان به جامعه‌شناسي است، مدعي شد: انقلاب اسلامي نه براي آمريکاستيزي بود نه براي از بين بردن رژيم اسرائيل. بنابراين بنده اصلاحات را براي انداختن انقلاب بر روي هدف اصلي خودش مي‌دانم. انقلاب براي اين رخ داد که زنداني سياسي نداشته باشيم. اصلاح‌طلبي هم تلاش براي رسيدن به آزادي است. تلاش براي اين است که حاکميت قانون باشد و حکومت نبايد بالاتر از قانون قرار گيرد. هدف اصلاحات اين است که آزادي‌هاي مشروع برقرار باشند و اين اصلاحات هرچه به جلوتر مي‌رود پخته‌تر عمل مي‌کند و بنده به آينده اصلاحات بسيار اميدوارم.
در ادامه رامين خاطرنشان کرد: در مورد آمريکاستيزي از آقاي زيبا کلام انتظار نداشتم اين‌گونه صحبت کنند. استکبار يعني کبر ورزي. معني کلمه استکبار استبداد يک دولت بر ديگر دولت‌هاست. بنابراين ما با آمريکا ستيز را آغاز نکرديم، اين آمريکا بود که ستيز را با ما آغاز کرد.
وي افزود: نظام مردم‌سالاري ديني نظامي است که براساس چرخش نخبگان است. همين نظام اجازه نداد استبدادهاي شخصي ادامه پيدا کند که اين يک ساختار خوب در مديريت کلان کشور است. بنابراين بايد هوشيار باشيم و نگذاريم که بازي اصلاح‌طلبان و اصولگرايان را اجرا کنيم.
در ادامه زيباکلام خاطرنشان کرد : اين سئوال مطرح مي شود که چرا نظام جلوي اين گونه ثبت‌نام‌ها را براي انتخابات رياست جمهوري نمي‌گيرد. به همان دليل نمي‌گيرد که مي‌خواهند در سايه رد صلاحيت‌هاي افرادي که صلاحيت ندارند افراد واجد شرايط را هم رد صلاحيت کنند. نظارت استصوابي ناقض اساسي‌ترين حقوق مردم است چرا که شوراي نگهبان هيچ‌گاه پاسخگو نبوده است و تازه سخنگوي اين شورا با الفاظ هم بازي مي‌کند و تنها پاسخ مي دهد که اين افراد رد صلاحيت نشده‌اند، فقط صلاحيت‌شان براي ما احراز نشد.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: به همه مردم ايران مي‌گويم که ترديد را کنار بگذارند و در انتخابات رياست جمهوري شرکت کنند و حتي کساني را هم که نمي‌خواهند راي دهند، شما عزيزان وادار کنيد که راي بدهند.
به گزارش ايسنا، قبل از آغاز مناظره زيباکلام و رامين، دانشجويان حاضر در سالن شهيد فتوحي دانشگاه صنعتي اصفهان، با سر دادن شعارهايي خواهان بيرون رفتن خبرنگار صدا و سيماي مرکز اصفهان از سالن شدند. چرا که اعتقاد داشتند جنبش دانشجويي هيچ جايي در اخبار صدا و سيما در سال‌هاي گذشته نداشته است، به همين دليل خبرنگار صدا و سيما و تصويربردار اين رسانه سالن را ترک کردند.



منبع : ايسنا

كلمات كليدي : انتخابات رياست جمهوري ، مناظره انتخاباتي ، زيباکلام


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۲۶۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر رضاییان برگردد، بعد از عالیشاه کاپیتان دوم پرسپولیس می‌شود

احتمال بازگشت رامین رضاییان به پرسپولیس بسیار زیاد است. رامین در سال 1394 برای اولین بار در تیم پرسپولیس حاضر شد ولی بنا به دلایلی تنها کمتر از سه فصل در پرسپولیس بازی کرد.

به گزارش طرفداری، اخراج توسط برانکو ایوانکوویچ، رفتن به تیمهای خارجی و بی میل بودن یحیی گل محمدی برای ادامه همکاری با رضاییان، عوامل دوری او از پرسپولیس در سالهای اخیر بوده است.

حالا اوسمار ویرا از او تعریف می کند و او در پایان قراردادش با تیم سپاهان است و به همین دلیل، خیلی ها از همین حالا رامین را بازیکن سال آینده تیم پرسپولیس می دانند. با این حال با توجه به این که او سالها در پرسپولیس نبوده اما در صورت حضور در پرسپولیس سال آینده، بعد از امید عالیشاه باسابقه ترین بازیکن تیم خواهد بود. رامین رضاییان در صورت حضور در تیم پرسپولیس بالاتر از مردانی مثل وحید امیری و علیرضا بیرانوند، کاپیتان دوم تیم خواهد بود.

البته در صورت حضور رامین در پرسپولیس، او که 33 ساله است میانگین سنی تیم را بالاتر خواهد برد. در حال حاضر در تیم پرسپولیس نفراتی مثل بیرانوند، پورعلی گنجی، گولسیانی، کنعانی زادگان، اسماعیلی فرد، حسن، ریگی، عالیشاه، امیری، آل کثیر و... در سنین بالای 30 هستند و به زودی مهدی ترابی هم در جمع 30 ساله های تیم پرسپولیس خواهد بود.

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • پرسپولیس برای رامین رضاییان استعلام گرفت
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • مناظره ۲ کاندیدای مجلس دوازدهم اردبیل
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • اگر رضاییان برگردد، بعد از عالیشاه کاپیتان دوم پرسپولیس می‌شود
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • عکس | عاشقانه ریما رامین‌فر با همسررش امیر جعفری
  • اسرائیل باید بین رفح و ریاض یکی را انتخاب کند